Sergi Albert, exàrbitre i comentarista: la debacle del VAR

Sergi Albert, ex àrbitre i comentarista

Sergi Albert, exàrbitre i comentarista: la debacle del VAR

Després d’un primer any on per golejada el VAR va deixar satisfets pràcticament a tots els clubs, aficionats, mitjans de comunicació, etc… Hem assistit a una segona temporada amb massa desencerts o polèmiques, segons prefereixin qualificar-ho, especialment després de la represa de la Lliga pel coronavirus.

El VAR ha de servir per revisar accions que l’àrbitre a la gespa no ha percebut ja que està fora del seu camp de visió; o bé perquè vistes des d’una altra perspectiva, la decisió pugui ser una altra. Com que qui te l’última decisió és qui dirigeix el partit, sempre haurà d’anar a visionar l’acció i s’haurà de valorar de nou.

Aquesta tecnologia ha de servir per evitar errors i satisfer a qui la paga, és a dir els clubs,  que sembla que són els únics que no poden dir res… A causa del nombre de queixes que hi ha. Així doncs, fora bo que per la selecció dels àrbitres del VAR tinguessin una participació directa les entitats esportives implicades.

Els paràmetres per la seva selecció, serien entre d’altres:  si no formessin part de l’estructura de cap equip, no estiguessin en actiu per evitar qüestionar  els àrbitres doblement tant des de la gespa com des de les pantalles del VAR, que haguessin estat àrbitres en el passat, etc. Seria molt didàctic si al final del partit es fes un comunicat explicant les decisions polèmiques, si s’haguessin produït, es clar. Al cap i a la fi, tots aprendríem una mica més.

No oblidem que per assenyalar una acció com a falta, aquesta ha de ser feta de forma imprudent, temerària o amb l’ús d’una força excessiva… És a dir, tants caps tants barrets.

No Comments

Post A Comment